Nopeustesti-uutiset

Nopeustesti.com siirtyi täysin HTTPS protokollaan

Etusivumme, eli netin luotettavin ja puolueeton netin nopeustesti siirtyi suojattuun yhteyteen eli HTTPS yhteyteen. Tämä merkkaa tärkeää virstanpylvästä nettinopeuden puolueettomassa mittauksessa.

Protokollan muutoksen mahdollisti se, että siirsimme nopeustestin omalle serverillemme. Ookla – joka toimittaa meidän ja myös muiden suomalaisten nopeustestien mittarin vaatii tämän verkkosivuilta.

Näin Nopeustesti.com on vasta toinen suomalainen netin nopeusmittari, joka toimii suojatussa yhteydessä. Vain Telian (ent. Sonera) nopeustesti toimii suojatussa yhteydessä. Kaikissa muissa nopeustesteissä tietosi lähetetään jollakin muulle serverille.

Nopeustesti siirtyy suojattuun yhteyteen

Sivustomme on ollut jo aiemmin HTTPS muotoinen, mutta vain testin sisältävä etusivu on ollut vanhanmuotoinen.

Suojatun yhteyden tunnistat helposti selaimen osoiterivin alussa näkyvystä lukon kuvassa. Mikäli yhteytesi on suojattu – säilyvät myös tietosi turvassa!

Vaikuttaako lämmin keli netin nopeuksiin?

11.7.2018

Suomessa lämpötilaerot ovat valtavia eri kausien välillä Kesän ja talven lämpötilaero saattaa olla hyvin 50 astetta. Lämpötilaerot ja lämpö tekee usein tepposia erilaisille laitteilla ja vimpaimille. Tämä johtuu vain normaaleista fysiikan laeista.

Mitä tapahtuu sähköjohdoille ja muille kaapeille kun lämpötilat nousee? Ne laajenevat. Vastakohtainen reaktio tapahtuu kun lämpötila laskee. Kuitenkin sähköjohdot ja muut kaapelit eivät johda enää samalla tehokkuudella kun tämä reaktio on kerran tapahtunut.

Mutta vaikuttaako lämpötila internetin nopeuteen?

Suomessa nettiliikenne liikkuu runkoverkoissa usein valokuitua pitkin. Tähän lämpötila ei pääse vaikuttamaan. Valokuitu liikahtelee jo taloyhtiöihin asti mutta useissa tapauksissa tukiasemiin, josta netti johdetaan eri teitä kuluttajile (4G, Kaapeli, Puhelinkaapeli).

Jos poistetaan muutama muuttuja ja tutkaillaan Helsingin netin latausnopeuksia sekä keskilämpötiloja, voidaan huomata että mitään korrelaatiota lyhyellä aikavälillä lämpötiloilla ei ole netin nopeuksiin. Tutkimalla dataa vain Helsingin latausnopeuksista poistetaan mm. etäisyysmuuttuja suurimmaksi osin.

Lähde:

Latausnopeus: Nopeustesti.com (Nopeustesti), 10.6.-8.7.2018

Säätiedot: ilmatieteenlaitos.fi

Tässä voidaan nähdä jopa päinvastaista tulosta mikäli lähtökohtainen ajatus olisi se, että lämpötila laskee netin nopeuksia.

Luultavasti lämmin sää ajaa ihmiset ulos päätteistään Helsingissa ja tämä vapauttaa kaistaa ja nopeuksia!

Miten varmistat parhaan nettiyhteyden?

Etäisyys on yksi tärkeimmistä asioista mikä vaikuttaa netin nopeuteen. Etäisyytesi pääteasemaan ja WIFI tukiaseman etäisyys päätelaitteeseesi (Tietokone, puhelin) ovat ne tekijät mitkä sinun tulee huomioida mikäli haluat varmistaa parhaan yhteyden.

  1. Tarkista miten netti tulee taloosi / asuntoosi kysymällä operaattoriltasi.
  2. Onko tukiasemasi uusi ja toimintakunnossa? Voiko operaattori päivittää sen uuteen malliin?
  3. Mikäli käytät WIFI verkkoa:
    • Varmista että tukiasema on huoneen keskiössä.
    • Tukiaseman ja päätelaitteesi välillä ei ole esteitä.
    • Lisää tukiasemia mikäli yhteys ei kanna läpi talon / asunnon.
  4. Varmista että päätelaitteesi Internet ja Wifi ajurit ovat ajantasalla

Kun olet sitä mieltä, että netin toimintaan ei ole teknisesti haittaavia syitä tarkista nopeutesi netin nopeustestissä www.nopeustesti.com ja katso toimittaako operaattorisi luvatulla tasolla.

 

Internetin käyttö EU-maissa viimein edullisempaa

24.8.2016

Matkapuhelintensa suurkuluttajia ilahduttaa varmasti tieto viime keväänä voimaan astuneista uusista roaming-maksuista Euroopan unionin maissa.

Huhtikuun lopun jälkeen matkailijoiden ei tarvitse enää pelätä ikäviä yllätyksiä ulkomailla surffatessaan, sillä EU-komissio päätti taannoin EU-maiden yhteisistä hintakatoista.

Käytännössä teleoperaattorit eivät siis voi enää jatkossa määritellä mielivaltaisesti puheluiden, tekstiviestien sekä datasiirron hintojaan. Etenkin netin käyttäjille tieto on helpottava, sillä datansiirto ei saa EU:n sisällä maksaa enää viittä senttiä enempää megatavulta.

Lisäsuojaa puhelimensa käyttäjälle tuo automaattinen ja maailmanlaajuinen hintakatto, joka pysäyttää datasiirron 50 euron laskun tultua täyteen. Operaattori myös varoittaa, kun 80 prosenttia datakatosta on kulutettu.

Tietoyhteiskunnassa koittaa kokonaan uusi aika kesäkuusta 2017 alkaen, kun verkkovierailumaksut jäävät kokonaan historiaan Euroopan unionin alueella. Jatkossa matkapuhelimen käyttö EU-maissa onnistuu kotimaan hinnoilla.

Aika näyttää, kuinka tulevat muutokset vaikuttavat Internetyhteytesi vauhdikkuuteen. Tällä hetkellä voit kuitenkin kätevästi testata mobiililaitteille räätälöidyllä nopeustestillä, yltääkö mobiililaitteesi yhteysnopeus teleoperaattorisi markkinoimiin lukuihin.

Kohta ulkomaillakin uskaltaa puhua

4.12.2015

Jo ensi keväänä matkustavan kuluttajan kukkarossa tuntuu säästöä, sillä EU laittaa uudet hintakatot EU-maiden roaming-veloituksille.

Huhtikuun lopusta alkaen puhelut saavat maksaa enintään viisi senttiä minuutti, tekstiviestit kaksi senttiä ja megatavu datansiirtoa viisi senttiä.

Ero on huomattava, sillä tällä hetkellä roaming-hinnat ovat puheluissa ilman arvonlisäveroa jopa 19 senttiä minuuttia kohti, tekstiviesteissä kuusi senttiä ja datansiirrossa 20 senttiä megatavulta.

Paljon matkustelevia ilahduttaa myös tieto, että matkapuhelinten verkkovierailumaksut EU:ssa poistuvat myöhemmin kokonaan. EU on jo päättänyt, että kesäkuusta 2017 eteenpäin EU-maasta toiseen matkustaessasi saat käyttää mobiilipalveluita kotimaan roaming-hinnoilla.

Suomessa kuluttajia on kuitenkin huolestuttanut, minkä verran nousevat kotimaan hinnat, mikäli palveluntarjoajat kompensoivat ulkomaan liikenteelle määrättyjä alempia hintoja nostamalla kotimaan hintatasoa. Tämä jää vielä nähtäväksi.

Jos haluat testata, onko mobiililaitteesi nykyinen datansiirto nopeudeltaan operaattorin lupaamalla tasolla, pääset nopeustestiin tästä.

 

Ensimmäinen 200 pisteen ylitys nopeustesterissä

ninja

19.11.2014

Pari viikkoa sitten avattu nopeustesteri on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Pelin tilastot osoittavat, että monet pelaajat ovat jääneet koukkuun ensimmäisen kokeilun jälkeen ja yrittäneet parantaa ennätystään.

Eilen pelissä rikottiin ensimmäistä kertaa 200 pisteen haamuraja. Noin kello 21.30 yksi pelaajista näpytteli yhteensä 226 pistettä.

Legendaariseen nopeustestiin perustuvassa pelissä saa yhden pisteen jokaisesta oikeasta painalluksesta, mutta väärästä painalluksesta peli päättyy välittömästi. Uudelleen pelaaminen ei voi huonontaa ennätystä, sillä pelaajan paras tulos jää pelin muistiin.

 

Nyt voit selvittää myös oman nopeutesi

nopeustesteri

1.11.2014

Nopeustesti.comissa on tänään julkaistu uusi osio, nopeustesteri. Sen avulla saat selville, kuinka vikkelä olet sormistasi.

Speden spelit -ohjelmasta tutussa pelissä on neljä eriväristä lamppua, jotka syttyvät satunnaisessa järjestyksessä. Paina painikkeita ja yritä pysyä mukana tahdissa, joka nopeutuu koko ajan.

Nopeustesterin pelaaminen kannattaa, sillä jo viidellä pisteellä voitat palkinnon. Yli 15 euron arvoisen pääpalkinnon saat keräämällä 100 pistettä tai enemmän..

 

Nopeustesti.com uudistuu

nopeustesti uudistuu

17.10.2014

Olemme uudistaneet palveluamme ja tarjoamme entistäkin luotettavammat ja kattavammat mittaustulokset. Internetyhteyden nopeuden testattuasi saat entistäkin kattavamman raportin sekä vertailukelpoista tilastotietoa yhteysnopeudestasi verrattuna muihin käyttäjiin.

Testin jälkeen sinulla on mahdollisuus antaa meille tietoa operaattoristasi ja heidän lupaamastaan yhteysnopeudesta. Tulemme käyttämään näitä tietoja tilastolliseen vertailuun operaattoreiden välillä, jotka tulemme julkaisemaan sivustollamme.

Nopeustestin suorittaminen onnistuu nyt myös mobiililaitteilla. Testi on tarkoitettu pääasiassa 3G- ja 4G-yhteyksille. Nopeille laajakaistayhteyksille luotettavimman tuloksen saat käyttämällä etusivun nopeustestiä.

 

 

Palvelumme on maksuton ja operaattoreista riippumaton. Ilman sponsoreitamme emme voi ylläpitää palvelua, joten olethan ystävällinen ja hyödynnät yhteistyökumppanimme erikoistarjouksen nopeustesti.comin asiakkaille:

CASINOHUONE.COM TARJOAA 400 ILMAISTA PELIKIERROSTA NOPEUSTESTI.COM ASIAKKAILLE

Ota Yhteyttä Facebook
Copyright Nopeustesti.com 2006–2020