Jalkapallotesti

Klikkaa palloa aloittaaksesi
 
 
 
 

Montako maalia teet?
Iske pallot sisään!

Penkinlämmittäjä

Luottopakki

Keskikentän
moottori

Laitalinkki

Kymppipaikka

Tähtihyökkääjä

Ohjeet

Jalkapallo-aiheiset pelit

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, joten ei ole ihme, että siitä on tehty lukuisia tietokonepelejä.

Yksi ensimmäisistä peleistä on vuonna 1979 julkaistu NASL Soccer, jota voi pelata harvinaisella Intellivision-pelikonsolilla. Uranuurtajiin kuuluu myös vuonna 1981 Atarilla julkaistu Pele’s Soccer, joka nojasi yksinkertaiseen grafiikkaan ja yllättävän hyvään pelattavuuteen.

Nykyään maaleja pääsee iskemään käytännössä millä tahansa pelialustalla pelikonsoleista pöytäkoneisiin. Myös älypuhelimille löytyy useita pelejä.

Jalkapallo-aiheiset pelit voidaan jakaa ainakin kolmeen ryhmään:

Ensimmäinen jalkapallomanagerointipeli esiteltiin vuonna 1982, kun Football Manager ilmestyi Sinclair ZX Spectrum -tietokoneelle. Sittemmin lajityyppiä on kehitetty pitkälle. Joissakin peleissä manageroidaan joukkueen sijaan yksittäistä pelaajaa.

Jalkapallosimulaatiot voidaan jakaa kahteen ryhmään: sivulta ja ylhäältä kuvatut. Aluksi kaikki pelit olivat sivulta kuvattuja – kentän päälle kamera siirtyi vasta vuonna 1989, kun Kick Off -peli ilmestyi Amigalle.

Maininnan arvoinen on vuonna 1994 julkaistu Sensible World of Soccer, joka yhdisti simulaation ja managerointipelin yhdeksi kokonaisuudeksi.

Vapaapotkupelit keskittyvät yhteen jalkapallon jännittävimmistä osioista. Joissakin peleissä pelaaja pyrkii potkaisemaan pallon maaliin, toisissa tarkoituksena on torjua.

Haluatko lisää pelattavaa?

Värinäkötesti
Selvitä, kuinka tarkasti erotat värisävyjä.

Nopeustesteri
Speden Speleistä tuttu reaktiopeli.

Ota Yhteyttä Facebook
Copyright Nopeustesti.com 2006–2019