KOHTA ULKOMAILLAKIN USKALTAA PUHUA

Jo ensi keväänä matkustavan kuluttajan kukkarossa tuntuu säästöä, sillä EU laittaa uudet hintakatot EU-maiden roaming-veloituksille.

Huhtikuun lopusta alkaen puhelut saavat maksaa enintään viisi senttiä minuutti, tekstiviestit kaksi senttiä ja megatavu datansiirtoa viisi senttiä.

Ero on huomattava, sillä tällä hetkellä roaming-hinnat ovat puheluissa ilman arvonlisäveroa jopa 19 senttiä minuuttia kohti, tekstiviesteissä kuusi senttiä ja datansiirrossa 20 senttiä megatavulta.

Paljon matkustelevia ilahduttaa myös tieto, että matkapuhelinten verkkovierailumaksut EU:ssa poistuvat myöhemmin kokonaan. EU on jo päättänyt, että kesäkuusta 2017 eteenpäin EU-maasta toiseen matkustaessasi saat käyttää mobiilipalveluita kotimaan roaming-hinnoilla.

Suomessa kuluttajia on kuitenkin huolestuttanut, minkä verran nousevat kotimaan hinnat, mikäli palveluntarjoajat kompensoivat ulkomaan liikenteelle määrättyjä alempia hintoja nostamalla kotimaan hintatasoa. Tämä jää vielä nähtäväksi.

Jos haluat testata, onko mobiililaitteesi nykyinen datansiirto nopeudeltaan operaattorin lupaamalla tasolla, pääset nopeustestiin tästä.